Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kamarai elismerés  a vízmű igazgatójának
Rádonyi László Fotó: Griechisch Tamás

Kamarai elismerés a vízmű igazgatójának

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – az elmúlt év decemberében – rangos elismerésben részesítette Rádonyi Lászlót, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját.

 A Pro et Mercatura et Industria Hungariae díj méltatásában kiemelték: a százezer ember vízellátásáért és szennyvíz-elvezetéséért felelős cég vezetője példaértékű szereplője Sopron gazdasági életének. Önmagát szakmailag folyamatosan képezi. Közéleti szerepet is ellát a Magyar Víziközmű Szövetség és a soproni férfi kosárlabdacsapat felügyelőbizottságának elnökeként. Példás gazdasági munkája mellett a soproni kamara alelnöke is. 

– 1990-ben, amikor ismét önálló lett a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Soproni Vízmű Zrt. is ott volt az alapítók között. Így a kamara díját jómagam kaptam meg, de rajtam keresztül az összes elődöm és kollégám érdeme – mondta Rádonyi László. – A céget 2012 óta vezetem, az elmúlt években számos olyan feladatot oldottunk meg, mellyel az ellátási területünkön – az egyre nehezedő külső körülmények ellenére – sikerült megőrizni és talán fejleszteni is a víziközmű-ellátás minőségét. A vízmű az egykori Soproni Járás területének 40 településén és 2014 óta Bük és környékének 10 településén szolgáltat.

Kapcsolódó cikkek