Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jutalom a soproni mentőknek
Dr. Farkas Ciprián polgármester adta át a jutalmakat. Felvételünkön (b–j)Bodnár Ádám, Dancs Tamás, Szabó Máté, valamint dr. Éger István Fotó: Griechisch Tamás

Jutalom a soproni mentőknek

| P. Horváth László | Városi hírek

A mentők napja alkalmából a soproni mentőállomás négy dolgozója vett át jutalmat hétfőn dr. Farkas Ciprián polgármestertől. Az ünnepségen elhangzott: hamarosan egy új, korszerűen felszerelt orvosi autó érkezik városunkba, a mentőorvosoknak.

Május 10-e a mentők napja, ebből az alkalomból minden évben köszöntik a soproni mentőállomás dolgozóit. Idén az ünnepség a koronavírus-járvány miatt kicsit csúszott, de nem maradt el. 

Az esemény kezdetén Bujtás József állomásvezető elmondta, az elmúlt időszakban speciális ágyakat szereztek be. Az idei nagy fejlesztés pedig az lesz, hogy egy új, korszerűen felszerelt orvosi autó érkezik városunkba. A beszerzést az önkormányzat mellett az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány, valamint az Országos Mentőszolgálat Alapítvány is támogatta.

– A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a mentődolgozókra új feladatok hárultak – tette hozzá dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezetője. – Részt vettek a határellenőrzésben, illetve a szűrővizsgálatok szervezésében, lebonyolításában. Ebben az évben a Parlamentben sajnos nem lehetett megtartani a mentők napi ünnepséget, így most minden egyes állomáson helyben is köszöntjük a kollégákat. A pénzjutalom pedig a júniusi bérutalásokkal együtt érkezik majd.

Dr. Farkas Ciprián kifejtette: a mentők fontos, másképp nem pótolható, embert próbáló munkát végeznek nap mint nap. Felelősségteljes hivatás az övék. Az önkormányzat pedig rendszeresen támogatja anyagilag is a mentőket, azért hogy a soproniak, illetve a térségben élők biztonságban érezhessék magukat. A város közgyűlése márciusban kettőmillió forintos támogatást szavazott meg a mentőalapítványnak.

Az ünnepség végén a polgármester négy dolgozó számára adott át pénzjutalmat. Az idei díjazottak: dr. Éger István, aki mentőorvosként 1992 óta teljesít szolgálatot, Szabó Máté mentőápoló, Bodnár Ádám, valamint Dancs Tamás mentőtechnikus.

Kapcsolódó cikkek