Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jutalom a Sopron Basket kosárlabdacsapatának

Jutalom a Sopron Basket kosárlabdacsapatának

| Munkatársunktól | Városi hírek

A közgyűlés előtt rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület, amelynek első napirendi pontja Szabó Jenő rendőrkapitány beszámolója volt. A felszólaló képviselők megköszönték a kapitányság munkáját, és egyetértettek abban, hogy a belső migráció okozta többletfeladatokkal is jól birkózik meg a rendőrség.

A közgyűlés határozatot hozott az Euroliga Final Four megrendezésének 30 millió forintos támogatásáról. A képviselők méltatták a kosaras lányok sikereit, Török Zoltán ügyvezető pedig megköszönte a város által nyújtott támogatást. A közgyűlés további ötmillió forintot szavazott meg a csapatnak a Magyar Kupában elért első helyezésért. Dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester külön is megköszönte, hogy a kosárlabdacsapat öregbíti a város hírnevét. 

Két utca elnevezéséről is határoztak, a képviselők elfogadták a Medvehagyma és a Lakfalvi utcaneveket. A német nemzetiségi általános iskola szeptembertől több gyermeket vehet fel, mert az intézmény iránt évről évre nő az érdeklődés.

A képviselők döntöttek a 2019-es közbeszerzési terv elfogadásáról is. A nagyobb léptékű beruházások között első helyen szerepel a Zichy–Meskó-palota műemléki felújításának munkáira kiírandó pályázat. Ezt az eljárást már áprilisban szeretnék elindítani. Májusra tervezik a Várkerület második ütemének, valamint az Agyag utcai zajvédő fal harmadik ütemének felújítására vonatkozó közbeszerzés elindítását. Az Árpád utcai parkolóház, valamint a Selmeci utcai rendelőintézet építésére júniusban kezdik meg a kivitelező keresését. Megszépül majd a Hársfa sori tag­óvoda, és megpályáztatják a Százszorszép Bölcsőde bővítését is. Nyílt közbeszerzési eljárást írnak ki még tavasszal a Lenck-villába tervezett kiállítások kialakítására, valamint Sopron és hét Fertő-parti település belterületi szúnyoggyérítésére.

Kapcsolódó cikkek