Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jutalom a kosárlabdacsapatnak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Rendkívüli közgyűlést tartott az elmúlt héten a soproni képviselő-testület.

Mivel a Sopron Basket megnyerte a magyar bajnokságot, ezért a képviselők úgy döntöttek, hogy hétmillió forint támogatásban részesítik a csapatot. A klub vezetőségét az ülésen dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester köszöntötte. A következő előterjesztés a kulturális, valamint szociális feladatot ellátó alapítványok támogatásáról szólt. A képviselők megszavazták a STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság soron következő taggyűlésén lévő napirendi pontokat is.

Végezetül arról döntöttek, hogy visszavonják a Deák téren található, 267 négyzetméter alapterületű multifunkcionális épület hasznosítására korábban kiírt pályázatot.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”