Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jutalmazták Sopron szépítőit
A Virágos Sopronért verseny valamennyi résztvevője ajándékcsomagot és oklevelet kapott – a győztesek pedig értékes vásárlási utalványt is Fotó: Németh Péter

Öt kategóriában negyvenhárom pályázó: mindenki nyertes

Jutalmazták Sopron szépítőit

| Huszár Judit | Városi hírek

Átadták a Virágos Sopronért környezetszépítő verseny díjait múlt héten a városházán. A megmérettetésre idén 43-an neveztek. A szakmai zsűri külön értékelte a legszebb vállalkozásokat, intézményeket, lakóközösségeket, balkonokat–erkélyeket és családi házakat.

Már évek óta hagyomány Sopronban, hogy tavasszal az önkormányzat meghirdeti a Virágos Sopronért környezetszépítő versenyt. A megmérettetés idén is népszerű volt, a legtöbben a családi házak kategóriában neveztek.

– Köszönjük a munkájukat, Önök azok, akik nemcsak ülnek a kanapén és beszélnek, hanem tesznek is azért, hogy szép, virágos legyen a város. Ennek pedig minden soproni polgár a haszonélvezője – mondta a díjátadó előtt dr. Farkas Ciprián polgármester, aki ismertette az aktuális városi fejlesztéseket is.

Dr. Simon István alpolgármester, a verseny ötletgazdája köszönetét fejezte ki a városnak és a szervezőknek a megmérettetés lebonyolításáért, a nevezőknek pedig az aktív részvételükért. Kiemelte: a friss levegőn végzett kerti munka nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

– Ezen a megmérettetésen mindenki első – értékelt Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság, valamint a zsűri elnöke. Mint elhangzott: a zsűrinek ezúttal is nehéz dolga volt, hiszen rengeteg szép helyen jártak, valamennyi nevező komoly munkát végzett egész évben.

A megmérettetésen minden kategória első, második, valamint harmadik helyezettje és különdíjasa értékes vásárlási utalványt kapott, de az összes nevező ajándékcsomaggal és oklevéllel térhetett haza. Az elismeréseket dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István és Mágel Ágost adta át. 

Vállalkozások kategória:

1. Görbehalmi bányászati múzeum

2. András Pince, Borozó

3. Smau Garden&Pub

Intézmények:

1. Bánfalvi Óvoda

1. Ikva Idősek Otthona

2. Bánfalvi Óvoda Kőszegi úti Tagóvoda

2. Soproni Árpádházi Szent Margit Plébánia

3. Bánfalvi Óvoda Hársfa Sori Tagóvoda

Különdíjas: Brennbergbányai Óvoda

Lakóközösség:

1. Városház utca 2.

2. Ógabona tér 44–46.

3. Határőr utca 9.

Különdíjas:

Vasvári Pál utca 19.

Balkon–erkély:

1. Karakai Győző

2. Allaga Krisztina

3. Bikali Tamás

Családi házak:

1. Szanyi Hajnalka

2. Lukács Zoltán

3. Bebesi József

Különdíjas: Mogyorósi Rita és Koppány Tamásné 

Kapcsolódó cikkek