Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jusztina küldetése  az idősgondozás
Horváth Gézáné Jusztina Fotó: Griechisch Tamás

Jusztina küldetése az idősgondozás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Derűs személyiségével elvarázsolja az embereket – Horváth Gézáné sok éve szervezi az idősek nemzetközi találkozóját, valamint vezeti a Lila Akác Idősek klubját. Fáradhatatlan munkájáért vette át a hűség napon a Humanitás díjat.

A 45 éve tartó közalkalmazotti pályáját ügyviteli feladatokkal kezdte az egészségügyi szakiskolában, később a Petőfi Színházban és a Liszt Ferenc Művelődési Központban, majd 1993-ban rátalált valódi hivatására, a szociális területre. Nem volt rest közel 40 évesen újra iskolapadba ülni, hogy szociálpedagógus diplomát szerezzen. Mindeközben a város kulturális életében is aktívan részt vesz, hozzásegítve az idős embereket a kulturális programokba való bekapcsolódáshoz. Személyiségének derűs varázsa az egyik ok, hogy az általa vezetett Lila Akác Idősek klubja a legnépszerűbb a nappali ellátások körében. A klub tagjainak részvételével saját dalkört is szervezett. Az Idősek Nemzetközi Találkozóját sok-sok éve szervezi, összefogja. Példamutató tevékenysége alapján érdemelte ki Sopron város Humanitás díját.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.