Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jövőre marad a könnyítés

| MTI | Városi hírek

Jövőre is megmaradhat az érintéses kártyás fizetéseknél a 15 ezer forintos PIN-kód nélküli értékhatár, miután a kártyatársaságok és a pénzintézetek is támogatják a megemelt limit fenntartását a törvényi határidő lejárta után is – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 Tájékoztatásuk szerint a koronavírus-járvány tavaszi időszaka alatt megemelt értékhatárral az érintéses tranzakciók csaknem 90 százalékánál lehet PIN-kód megadása nélkül fizetni, az arány mintegy 28 százalékponttal magasabb, mint a korábbi, 5 ezer forintos értékhatárnál.

A jegybanki információk alapján a visszaélések aránya nem nőtt az értékhatár emelésével. Mivel a törvény csak 2020. december 31-ig határozza meg a 15 ezer forintos értékhatár kötelező alkalmazását, ezért az MNB megkereste a kártyatársaságokat, illetve a Magyar Bankszövetséget az álláspontok feltérképezésére. A 15 ezres limit szinten tartásával a szektor szereplői is egyetértettek, így nem várható annak visszaállítása jövőre sem.

Kapcsolódó cikkek

30 éves a nemzeti park

30 éves a nemzeti park

2021. 09. 22. | sopronmedia.hu

Alapításának harmincadik évfordulója alkalmából családi nappal várta a látogatókat a Fertő–Hanság Nemzeti Park Öntésmajorban. A programon részt vett dr. Nagy István agrárminiszter is.