Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jól zárják be az irodákat is!

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Sok munkahely zárva tart ezekben a napokban. Vigyázzon az értékeire, és ürítse ki rendszeresen a postaládát!

A home office, azaz az otthonról végzett munka napjait éljük, de ez nem mindenkire vonatkozik, például azokra sem, akiknek mások megkárosítása a „hivatásuk”. – A bűnözők sajnos továbbra is aktívak, és mivel egyre több vállalat dönt amellett a járványügyi helyzetben, hogy kiüríti irodaházát, a lakásbetörések helyett most az irodák kerülhetnek a fókuszba – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Érdemes tehát az otthonunk védelméhez hasonló biztonsági óvintézkedéseket tennünk. Talán mondani sem kell, hogy az üresen maradó műhelyt, irodát, szépségszalont zárjuk be, jó, ha van az ajtón biztonsági zár vagy plusz lakat. Az itt tárolt mozdítható értékeinket vigyük haza, műszaki cikket, pénzt se tároljunk a használaton kívüli helyiségben! Szerencsés, ha van időzített vagy mozgásérzékelővel ellátott lámpa.  

A főelőadó arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem előírás, ne tegyünk ki „zárva” táblát az irodára, mert ezzel olyanok figyelmét is felhívhatjuk a tényre, akikét nem szeretnénk. A postaládát pedig rendszeresen ürítsük ki! 

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.