Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jereváni fejlesztések
A Juharfa utcában is alakítják az útburkolati jellel elválasztott közös gyalogos és a kerékpáros útszakaszt Fotó: Németh Péter

Sportpark épült, kerékpárút készül a lakótelepen

Jereváni fejlesztések

| Munkatársunktól | Városi hírek

Elkezdődött a Jereván-lakótelepet a belvárossal összekötő kerékpárút kivitelezése, a szabadtéri edzőparkot pedig már bárki használhatja.

– Sopron önkormányzata a Jereván-lakótelep, illetve a városrész kerékpárosbarát közlekedésének fejlesztését tűzte ki célul – mondta el dr. Fodor Tamás az elmúlt heti sajtótájékoztatón, ahol megjelent a városrész három önkormányzati képviselője, Magas László, Tóth Éva és Csiszár Ákos, valamint a két tanácsnok, dr. Farkas Ciprián és Barcza Attila is. – A most elindult és várhatóan az év végén befejeződő fejlesztésnek köszönhetően olyan hálózat jön létre, amely csatlakozik a belvárosi és a nyugati városrész kerékpáros útjaihoz.


Az új kerékpárút hossza több mint 3,5 kilométer, s mintegy 130 millió forintos uniós és állami támogatásból valósul meg. Az egyes utcákban az adottságoktól függően kerékpáros sávokat alakítanak ki, nyomvonalakat, útburkolati jeleket festenek fel, vagy közlekedési táblákat helyeznek el.


A IV. László király, a Juharfa és a Teleki Pál utcában egy kilométer hosszan épül ki olyan négy méter széles útszakasz, ahol a gyalogos és a kerékpáros közlekedési sávokat középen útburkolati jellel választják el egymástól. Innen vezet tovább a nyomvonal a Vásárhelyi Pál utca, a Kismartoni sor, Fasor útvonalon a Frankenburg útig. A beruházásnak köszönhetően létrejön a kapcsolat a Vándor Sándor utcával, valamint a Fűzfa és az Ikva soron keresztül a belvárosi kerékpárút-hálózattal.


A városrészen megvalósult másik fejlesztésről is beszámolt a polgármester. A mozgás és a testedzés népszerűségét szolgálja a Tó utcai játszótér mellett kialakított úgynevezett street work out pálya. A fitneszpark változatos, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb edzési formát. A beruházás 16 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

Kapcsolódó cikkek