Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Járóbeteg ellátás fejlesztése a Soproni Gyógyközpontban

| Munkatársunktól | Városi hírek

A beszerezett eszközökkel csökkenthető a kórházban töltött napok száma, illetve olyan eljárások alkalmazhatóak használatukkal, melyek kiváltják vagy rövidítik a bent töltött idő.

280 millió forint támogatásból fejlesztették a járóbeteg szakrendelési egységeket a Soproni Gyógyközpontban. Konkrét célként tűzték ki olyan orvostechnológiai eszközökkel felszerelni a kiválasztott járóbeteg szakrendeléseket, melyekben potenciál mutatkozott arra, hogy a beszerezett eszközökkel csökkenthető a kórházban töltött napok száma, illetve olyan eljárások alkalmazhatóak használatukkal, melyek kiváltják vagy rövidítik a bent töltött idő.

Ennek keretében a kórház 10 járóbeteg szakellátást végző egységének eszköz ellátottsága javult.

A kiválasztott járóbeteg szakmák esetében volt a legnagyobb szükség a fejlesztésre. Az esetszámokat, valamint magukat a kezelt eseteket tekintve is lehetőség nyílik új kezelési módszerek bevonására a megfelelő orvostechnológiai eszközökkel.

Beszerzésre került gépek és eszközök alkalmazásának eredménye lehet a korai diagnosztika, mely lehetővé teszi, hogy a betegek jelentős hányada ambuláns ellátás keretében gyógyuljon. A fejlesztés során a korszerű vizsgálattal történő tünetek korai felismerése, kiszűrése és ambuláns kezelése a fekvőbeteg ellátásba való tovább küldést csökkenti.

A beszerzésre került különböző műszerek a diagnosztika pontosságát erősítik, ezáltal a betegségek felismerésének lerövidítését és a prevenció megerősítését szolgálják.

A fejlesztés megvalósulását követően a bentfekvési idők rövidülnek, mert a kivizsgálás a járóbeteg szakellátásban történik, a fekvőbeteg esetszámok csökkenthetők az ambuláns ellátások körének bővítésével.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.