Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Itt a strandszezon!
A múlt heti meleg időben már többen strandoltak Tómalmon – a fürdő májusban ingyenesen látogatható. Fotók: Filep István

A Lőver strand a tervek szerint a vizes vb után nyit

Itt a strandszezon!

| Huszár Judit | Városi hírek

Május elsején megnyitott és egész hónapban ingyenesen látogatható Tómalom fürdő. A víz minősége a szakemberek szerint kiváló, erről a múlt heti melegben többen meg is győződtek. Idén ismét különleges év várható a soproni uszodában: ezúttal az első világbajnokságnak ad otthont a létesítmény.

Napozó, beszélgető, úszó emberek – bár múlt héten még csak május közepét mutatott a naptár, a meleg idő már többeket a vízpartra csábított. Május elsején nyitott meg Tómalom fürdő, amely ebben a hónapban 11 és 19 óra között díjmentesen látogatható. A „rendes” szezon június elsején kezdődik, akkor 8.30 és 20.30 között lesz nyitva a strand. A víz minősége kiváló, idén is vízibicikliparkkal, napvitorlákkal és úszó pihenőszigettel várják a vendégeket.


Közben sokan járnak sportolni a Lőver uszodába is. – Az új létesítmény látogatottságát folyamatosan figyeljük, a vendégszámok alapján azt látjuk, hogy hatvan százalékkal többen használják, mint korábban a Csik Ferenc uszodát – tájékoztatta lapunkat Hosnyánszki Szilvia, a Soproni Vízmű Zrt. kommunikációs munkatársa. – A Lőver uszoda tavaly június 28-án nyitotta meg kapuit. 2021-ben év végéig 120 ezer, idén április végéig több mint 210 ezer vendéget fogadtunk. Nagyon népszerű a szauna is, ezt is egyre többen kipróbálják.


Az idei strandszezon nem a megszokott módon alakul Sopronban. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (legutóbb: Sorsoltak a vb-re, Soproni Téma, 2022. április 20.), a hazai rendezésű vizes világbajnokság vízilabdatornájának egyik helyszíne Sopron lesz. A Lőver uszodában a C csoport mérkőzéseit rendezik meg, a férfiaknál Spanyolország, Olaszország, a Dél-afrikai Köztársaság és Kanada játszik, a nőknél Ausztrália, Új-Zéland, Brazília és Kazahsztán mérkőzik meg városunkban. Az első meccseket június 21-én tartják – továbbiak a 8. oldalon.


– A világbajnokság rendezése egy szigorúan akkreditált folyamat, az országimázs erősítéséhez szükséges látványelemek beépítése kihívások elé állít minket is – folytatta Hosnyánszki Szilvia. – A speciális felkészülés, a folyamatos edzések nem adnak lehetőséget az uszoda normál működtetésére. A pontos nyitva tartásról a honlapon adunk majd tájékoztatást. Vélhetően szükség lesz sportolóink és vendégeink türelmére a megmérettetés időszakában. A strand a tervek szerint a vizes világbajnokság után nyit. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek