Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét tavaszi napok
Március 15-én a Maros Művészegyüttes Szép Palkó című táncjátéka érkezik a Soproni Petőfi Színházba – a folklór jegyében

Színház, koncert, tánc, kiállítás minden szinten

Ismét tavaszi napok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Gazdag színházi kínálattal, zenei programokkal, táncbemutatókkal, minden korosztályt megmozgató színes családi eseményekkel, szakrális rendezvényekkel várja a közönséget a Soproni Tavaszi Napok február 24. és április 12. között.

A nagy múltra visszatekintő programsorozatot a Liszt-központban, a Munkácsy-teremben és a Petőfi Színházban tartják meg. A részletekről Pataki András, Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója, valamint Kóczán Péter igazgatóhelyettes tartott ismertetőt az elmúlt héten. A színházi előadások sorát február 24-én a Zentai Magyar Kamaraszínház nyitja, de látható lesz a magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház Tizennyolc című előadása is. Premiert tekinthetnek meg a nézők a tavaszi napok keretében, ezúttal a Coco Chanel életét, mítoszát bemutató nagyszabású, látványos táncelőadás érkezik a Soproni Petőfi Színházba a St. Pölten-i Europaballett produkciójaként február 26-án és 27-én.

Szarka Gyula Tücsöklakodalom című, gyermekeknek szóló mesekoncertjét március 12-én tartják a színházban.

A folklór jegyében március 15-én a Maros Művészegyüttes Szép Palkó című táncjátéka érkezik a színházba, majd másnap a táncfórumon a marosvásárhelyiek és a Sopron Táncegyüttes közös műsora Kányádi Sándor emlékét idézi meg Valaki jár a fák hegyén címmel. A városi ünnepen Vitézkedő címmel huszáros családi nap kínál élményt kicsiknek és nagyoknak a Liszt-központban.

A Munkácsy-teremben nyílik meg Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész kiállítása. Jézus szenvedéstörténete az evangéliumokban és a művészetben címmel Székely János szombathelyi megyéspüspök előadása április 5-én öt órakor hallható ugyanitt.

A Soproni Tavaszi Napok programjairól részletesen beszámolunk lapunkban.

Búcsúzó előadások

A Soproni Petőfi Színház három műsoron szereplő előadása is búcsúzik a nézőktől a Soproni Tavaszi Napokon. Utolsó alkalommal a Peer Gynt című drámai költemény február 29-én, A gyertyák csonkig égnek című színpadi játék március 14-én, a Zenta, 1697 rockopera március 7-én látható.

Kapcsolódó cikkek