Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét főzőverseny
A győztes, Börtön csapat tagjai a zsűrivel – ezúttal is baráti társaságok, munkahelyi kollektívák indultak a pörköltfőző versenyen. Fotó: Filep István

Többen „megbolondították” az általuk készített pörköltet

Ismét főzőverseny

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Két év szünet után ismét volt főzőverseny Tómalmon, amelyre 11 csapat nevezett. A zsűri ezúttal a Börtön csapat alkotását ítélte a legjobbnak.

A Sopronkőhidán, Tómalmon és Jánostelepen élők már nagyon várták, hogy ismét megrendezzék a tómalmi pörköltfőző versenyt, amely egyúttal egy nagy nyárköszöntő esemény is: zenével, gyermekeknek és felnőtteknek szóló műsorokkal. A főzőversenyre nevezett csapatok feladata sertéspörkölt elkészítése volt. Mielőtt azonban lángra lobbant volna a tűz a bográcsok alatt, dr. Simon István alpolgármester, a részönkormányzat elnöke köszöntötte a csapatok tagjait és az érdeklődőket. Kiemelte, fontos, hogy a világjárvány után újra szabadon találkozhatunk egymással, és hogy újra megrendezhetik a hagyományos főzőversenyt, amely a gyorsan fejlődő városrész közösségépítő eseménye is.


A nyitány után pillanatok alatt hangyabollyá változott a „versenytér”. Minden csapat kapott 3 kiló felkockázott sertéshúst, és a klasszikus pörkölt elkészítéséhez szükséges zsírt, zöldpaprikát, paradicsomot, sót, fűszerpaprikát, borsot és fokhagymát. Többen azonban „megbolondították” az általuk készített pörköltet, előkerültek a titkos összetevők is. A versenyszabályzat 3 órát engedett a főzésre, amely gyorsan eltelt, a csapattagok átjártak egymáshoz, ismerkedtek, beszélgettek is két keverés között.


Délben mindenki letette a fakanalat, s izgatottan várta, hogy először a szakmai zsűri szemrevételezze az elkészült ételeket. Rákóczi László, a vendéglátó iskola tekintélyes oktatója és Brenner Csaba, a Perkovátz-ház séfje elégedett volt a látottakkal, és sejtetni engedték, hogy szoros lesz a verseny. Ezt követően csatlakozott hozzájuk a társadalmi zsűri: dr. Farkas Ciprián polgármester, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője és dr. Simon István. Miután végigkóstolták a pörkölteket, s elbeszélgettek a csapatok tagjaival, visszavonultak, hogy meghozzák döntésüket.


Néhány perc hosszúnak tűnő várakozás után hirdették ki a végeredményt. Harmadik helyen a Média csapat végzett, másodikon az A.K.A., az anonim kutyabarátok társasága. A képzeletbeli dobogó első fokára pedig a Börtön csapat állhatott fel. A zsűri különdíját a Liszt érzékenyítők (Pro Kultúra) csapata vehette át.

Fellépő művészek: A nap során műsort adott a Soproni Mazsorett Együttes, a Juventus Koncert Fúvószenekar, Simon Andrea és Savanyu Gergely, valamint a Repeta zenekar.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek