Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ismeri a város történetét?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Arató Csaba: Itt élek harminc éve, és úgy vélem, sikerült jól megismernem Sopron gazdag történetét. A legjobban sétálva lehet felfedezi a város, a belváros értékeit. Számos emléktábla, felirat mutatja, hogy miről híres az adott épület, vagy éppen ki lakott, dolgozott ott. Amikor erre lehetőség volt, még egy városismereti sétán is részt vettem.


Tar Szabolcs: Átutazóban vagyok most a városban, ugyanis Bécsben dolgozom. Sopronban azonban élnek rokonaim, és a barátnőmmel rendszeresen felkeressük őket. Gyakran sétálunk a belvárosban, a Várkerületen. A természetben is szeretünk lenni, így kedvelt helyünk a Fertő tó és környéke, valamint a soproni erdő.


Kökény Tibor: Azt gondolom, az átlagosnál jobban ismerem Sopront, és tudom a múltját. Mindig is érdekelt a város történelme, számos könyvet, leírást is beszereztem az elmúlt évtizedekben. Különösen érdekel a régi, de mára már sajnos elpusztult épületek története, miként az is, hogy ki, hol lakott. Emlékekből kifogyhatatlan a város.


Varga Szilvia: Tíz éve költöztem a városba, szeretek itt lakni. A szépen felújított belváros műemlékekben gazdag. Szeretem felfedezni az egyes, néhol eldugott átjárókat, az épületeket összekötő folyosókat. A várost körbeölelő erdők is számos érdekességet tartogatnak. Szerintem fontos, hogy az ember tisztában legyen lakhelyének múltjával.


Kapcsolódó cikkek