Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ipartestületi küldöttgyűlés

| Bertha Ágnes | Városi hírek

Hétvégén tartotta meg a Sopron és Vidéke Ipartestület évi küldöttgyűlését: az iparosok fontos feladatként tűzték ki idén a Garancia védjegy megújítását.

A Sopron és Vidéke Ipartestü­let évi küldöttgyűlését rendezte meg a Pannonia Hotelben pénteken, a rendezvényen részt vett dr. Fodor Tamás polgármes­ter, a társszervek képviseletében Sza­bó Jenő városi rendőrka­pi­tány, Csuka Zsolt ka­­tasz­­tró­fa­védelmi alezredes, valamint Horváth Vilmos, a Sop­­roni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A napirendi pontok tárgyalása előtt a küldöttek megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Csonka Tivadarról, majd átadták a Posztumusz Örökös Tagság ezüstláncot az üveg­­művesmester családjának.  

A gyűlés – melyen a küldöttek több mint hetven százaléka részt vett, így döntésképes volt – elsőként a beszámolót hallgatta meg az ipartestület 2016. évi te­­vékenységéről, a tavalyi költségvetésről, a felügyelőbizottság munkájáról, majd elfogadta az idei költségvetési tervezetet, valamint cselekvési programot és munkatervet, végül átadták a kitüntetéseket.

Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke az idei munkatervből kiemelte, hogy szeretnék a Ga­­­­rancia védjegy programot újraszervezni, felfrissíteni, a védjegy ugyanis biztosítékot jelent a becsületes iparosoknak és a megrendelőknek egyaránt. Idén is célként tűzték ki a tagság fiatalítását tapasztalt meste­rek közreműködésével. Február végétől a megyei szövetség szék­­helye Sopronba került, így Károlyi Gyula tölti be a szövetség elnöki, Mizser Gyula az ügyvezetői tisztségét.

Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte az együttműködés fontosságát, melyet továbbra is szeretnének fenntartani, ehhez fontos kapocs, hogy az önkormányzat gazdasági bizottságának alelnöke Molnár Alajos, az ipartes­tület vezetőségének a tagja.

Kitüntetések

50 éves tagságért Aranygyűrűt és oklevelet kapott Hirschler Rezső üvegművesmester és Marton Ferenc asztalos- és kárpitosmester. Aranykoszorús mester oklevéllel ismerték el Egresits László vízvezetékszerelő-mester, Varga László villanyszerelő-mester, Gombás Ferenc elektrolakatos-mester és Szemerits Gyula szikvízkészítő-mester munkáját. Aranykoszorús iparos oklevelet vett át Csukovits György közúti teherszállító, Horváth György műanyagalapanyag-gyártó és Mentes György közúti teherszállító. 25 éves Ezüst gyűrűvel és oklevéllel tüntették ki Tóth József kerékpárjavító-mestert, Prépost Kálmán villanyszerelő-mestert és Varga László háztartásigépjavító-mestert. 20 éves oklevélben részesült a Color Dekor SMZ Bt., Molnár Alajos műszaki ellenőr, a Scarbantia Zrt., a Stettin Hungaria Magas- és Mélyépítő Kft. és a Walter Autó Kft.

Kapcsolódó cikkek