Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Internetes csalások

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Megjelentek az egészségügyi védőfelszerelést kínáló csalók. Ne vegyen ilyen termékeket internetes kamu oldalakról!

Világszerte tapasztalható, hogy az egészségügyi segédeszközök iránt megnövekedett a kereslet, és egyre nehezebb ezek beszerzése. Ezzel együtt megjelentek az olyan értékesítők, akik weboldalakon, közösségi oldalakon és e-mail-címeken kínálják ezeket az árucikkeket. – Sajnos a csalók itt is megjelentek, jó néhány webshopból rendelve a vásárlók sokszor sem a terméket nem kapják kézhez, sem a pénzüket nem tudják visszaszerezni – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Fontos, hogy a lakás- és házfertőtlenítést kínálókkal is legyünk szemfülesek! 

Az általános internetes vásárlásra vonatkozó biztonsági szabályokat fogadjuk meg, sem termékért, sem szolgáltatásért ne fizessünk előre, ha nem megbízható webshop vagy szolgáltató kínálja!

Kapcsolódó cikkek

A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.