Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Integrált Rendészeti Központ épül

Integrált Rendészeti Központ épül

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az országban elsőként Sopronban épül Integrált Rendészeti Központ (IRK) - jelentette be Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője és dr. Farkas Ciprián polgármester.

Az egykor volt Táncsics utcai határőr laktanya területének nagyjából egyharmadán épül meg az országban először egy olyan Integrált Rendészeti Központ, amely otthont ad a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek és az alkotmányügyi hivatalnak. Barcza Attila elmondta, a szükséges kormányhatározatok megjelentek a Magyar Közlönyben. A létesítmény kiemelt beruházásként valósul meg. 

Dr. Farka Ciprián kiemelte, a beruházás előkészítésére és tervezésre kormányzati forrásból 480 millió forint áll rendelkezésre. Ezzel megkezdődik a volt laktanya területének rehabilitációja, amely a jövőben folytatódik. A munkálatok várhatóan a jövő évben kezdődnek. A központ létrejöttével korszerű körülmények közé kerülnek az említett szervezetek. Ez már csak azért is indokolt, mert például a rendőrség jelenlegi épülete - amely eredendően kamarai székház volt - 1907-ben épült.

A katasztrófavédelem otthona pedig egy műemlék épület. Hogy mi lesz az érintett ingatlanok sorsa - hiszen ezek állami tulajdonban vannak - arról a kormányzat, illetve a Belügyminisztérium dönt. 

 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek