Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Indul a Sopron Card városkártya
Fotó: Pluzsik Tamás

Indul a Sopron Card városkártya

| Munkatársunktól | Városi hírek

Július elsejétől a városban állandó lakhellyel rendelkezők már kiválthatják a számos kedvezményt biztosító Sopron Cardot – jelentette be dr. Fodor Tamás polgármester pénteken, a Fő téren tartott sajtótájékoztatón.

– A közgyűlés csütörtökön úgy döntött, hogy az állandó lakhellyel rendelkező soproniak számára kedvezményes szolgáltatások biztosítása érdekében létrehozza a Sopron Card nevű kedvezménykártya rendszerét – ismertette dr. Fodor Tamás. A kártyát július elsejétől lehet majd kiváltani, ez a lehetőség okostelefonon keresztül is elérhető lesz. A célunk a kártyával kettős. Egyrészt szeretnénk elérni, hogy a helyi lakosság minél több kedvezményt kapjon a szolgáltatásokból. Ezek mértéke 10-től 50 százalék is lehet, másrészt a kártya hatására a helyi vállalkozások forgalma is növekedhet. Fontos, hogy a soproniak soproninak érezzék magukat. Tervezzük, hogy az ide látogatók számára bevezetjük majd a turisztikai kártyát.

A polgármester egyúttal arra biztatta a helyi vállalkozókat, hogy csatlakozzanak a programhoz. 

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke üdvözölte a kezdeményezést, hiszen ilyen kártyarendszer a világ számos országában jól működik. A tapasztalatok szerint mindez jótékonyan hat a gazdaságra, és növeli a forgalmat. 

Udvardi Krisztina, a kártyát kibocsátó Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. vezető helyettese elmondta: a kártyát július elseje, hétfő tizenkettő óra után lehet kiváltani a Szent György utca 2. szám alatti Tourinform irodában. Akik idén december 31-ig megteszik mindezt, nekik a fizetendő díj 990 forint. Jövő év elejétől az éves díj 2990 forint lesz. A kedvezményt biztosító vállalkozások, szolgáltatók, illetve bővebb információk a www.soproncard.hu internetes oldalon érhetőek el.


Kapcsolódó cikkek