Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Idősekért díj Sütő Teréznek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sütő Teréz, az Alzheimer Café létrehozója is átvehette az Idősekért díjat Kásler Miklóstól.

Az emberi erőforrások minisztere múlt héten a Pesti Vigadóban, az idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen adta át az elismeréseket.

Kásler Miklós kiemelte: egy nemzet akkor marad fenn, ha a családokra támaszkodik, és akkor marad erős, ha „minden életkori réteg teljesíti a kötelességét, helytáll élete során és helytáll a családban”.

A rendezvényen összesen hatan kaptak Idősekért díjat – köztük Sütő Teréz, a soproni Alzheimer Café létrehozója. Az elismeréseket Kásler Miklós mellett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át. 

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”