Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Huszárvágás
Készül a huszárcsákó – a Soproni Egyetem Benedek-karának hallgatói kézműves-foglalkozásokat vezettek a Liszt-központban Fotó: Németh Péter

Csörgött a kard és a szablya a családi napon

Huszárvágás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Csákós, bajszos kishuszárok, kardforgató vitézek népesítettek be vasárnap délután a Liszt-központot. Idén először rendezték meg a Huszárvágás című családi napot, amely nagyon népszerű volt.

Több mint 500 látogató, elsősorban kisgyerekes családok vettek részt a Huszárvágás című programon. A legmagyarabb fegyvernem nemrégiben felkerült a Nemzeti Értéktárba is, vagyis a magyar huszár immár hungarikum! Többek között erről is szólt a Huszárvágás.


A Liszt-központ előtt a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület lovas huszárai és ólomszag fogadta a látogatókat, akik a Liszt-központ földszintjén a Líceumi Vívóegylet bemutatóját is megnézhették. Az emeleten bemutatkozott a Sárvári Huszármúzeum, Koszorús Ödön helytörténész szablyabemutatót tartott, a soproni Mézesháznál békebeli mézeskalácsokat és csizmákat is lehetett díszíteni, a Benedek-kar hallgatói pedig kézműves-foglalkozást és meseolvasást is tartottak. A Petőfi-teremben a Szélkiáltó együttes adott koncertet, az előtérben pedig a Petőfi AMI táncosai és a Fajkusz Banda teremtett fantasztikus hangulatot.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.