Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horvát napok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén is megrendezi a horvát napokat a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

 A háromnapos program június 21-én, pénteken 17.30-kor kiállításmegnyitóval (A Fiastyúk és a kis népek) kezdődik a Rejpál-házban, majd 18 órakor A borostyánkőút és aktualitása című előadással folytatódik. Június 22-én Szlavóniai festők Sopronban címmel nézhetnek meg egy tárlatot a Liszt-központ Munkácsy-termében, majd 18 órakor ugyanitt bemutatják a Regionális Stúdiumok XI. kötetét. A gálaműsor a Liszt-központban 19.30-kor, a tamburás este a Levanda étteremben 21 órakor kezdődik. Június 23-án 16 órakor ünnepi szentmisét tartanak a Szent György-templomban, a szabadtéri gálaprogram pedig 18 órakor indul.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”