Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Horvát napok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén is megrendezi a horvát napokat a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

 A háromnapos program június 21-én, pénteken 17.30-kor kiállításmegnyitóval (A Fiastyúk és a kis népek) kezdődik a Rejpál-házban, majd 18 órakor A borostyánkőút és aktualitása című előadással folytatódik. Június 22-én Szlavóniai festők Sopronban címmel nézhetnek meg egy tárlatot a Liszt-központ Munkácsy-termében, majd 18 órakor ugyanitt bemutatják a Regionális Stúdiumok XI. kötetét. A gálaműsor a Liszt-központban 19.30-kor, a tamburás este a Levanda étteremben 21 órakor kezdődik. Június 23-án 16 órakor ünnepi szentmisét tartanak a Szent György-templomban, a szabadtéri gálaprogram pedig 18 órakor indul.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.