Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Holding: környezetbarát és gazdaságos új kazán

| Munkatársunktól | Városi hírek

Lezárult az a beruházás, amelynek keretében a Sopron Holding Zrt. Hőközpont utcai telephelyén üzembe állították a 17 megaWatt hőteljesítményű földgáztüzelésű, kondenzációs gázkazánt.

 A 400 millió forintos beruházást a magyar kormány támogatásának köszönhetően végezhette el a holding. A fejlesztés után tovább javult az ellátás biztonsága, illetve színvonala – minderről lapunkban már beszámoltunk (Új kazán adja a meleget, Soproni Téma, 2020. október 28.).

– A korszerűsítés keretein belül cseréltük le az 1983-ban üzembe helyezett szovjet gyártmányú, mára már jelentősen elavult fűtőolaj- és földgáztüzelésű kazánt – közölte Varga Zoltán, a Sopron Holding vezérigazgatója. – Összegezve: a beruházás egyszerre szolgálja a távhőszolgáltatás biztonságát, valamint a korszerű technológiából adódóan kevesebb földgázzal is előállítható lesz a korábbi hőmennyiség, így csökken a környezetbe jutó káros anyag mennyisége is.

Kapcsolódó cikkek

Oktatás és erdőgazdálkodás

Oktatás és erdőgazdálkodás

2021. 03. 03. | P. Horváth László

– Jó adottságaink vannak ahhoz, hogy aktívan részt vegyünk a Soproni Egyetem erdő-, vadgazda-, természet- és környezetmérnökeinek, illetve faipari mérnökeinek képzésében – nyilatkozta lapunknak dr. Sándor Gyula, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. új vezérigazgatója.