Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hiszünk az összefogásban
Barcza Attila (j3) egyeztetett a Nyugdíjas Polgári Kör tagjaival – mint ismert, a kormány tavaly döntött arról, hogy a nyugdíjprémium mellett ismét biztosítja a 13. havi ellátás. Fotó: Filep

A kormány segíti a családokat és a nyugdíjasokat is

Hiszünk az összefogásban

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Február első napjaiban megkezdődött a családi adóvisszatérítés kézbesítése, és a nyugdíjasok is hamarosan kézhez kapják a 13. havi ellátást. – Ilyen mértékű támogatásra korábban még soha nem volt példa – jelentette ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A gyermeket nevelő szülőknek február 14-ig utalják a családi adó-visszatérítést, a postai kézbesítés már elkezdődött. Az intézkedés közel 2 millió – közöttük több ezer Sopronban és a térségben élő – szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent.

Barcza Attila országgyűlési képviselő ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy Európában jelenleg a magyar gazdasági növekedés az egyik leggyorsabb, ami lehetővé teszi, hogy visszafizessék a gyermeket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

– A baloldallal ellentétben mi a családok támogatásában és az összefogásban hiszünk. Nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogyan azt Gyurcsányék tették a 2009-es gazdasági világválság során – hangsúlyozta a választókerület országgyűlési képviselője.

– A Fidesz–KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, hiszen ők is részt vettek hazánk felépítésében. Éppen ezért a kormány tavaly döntött arról, hogy nemcsak a nyugdíjprémium, de a tizenharmadik havi ellátás visszavezetése is megvalósul. Ez Sopronban is több ezer nyugdíjast érint – mutatott rá Barcza Attila. – Fontosnak tartom, hogy városunkban is minél jobban megbecsüljük a nyugdíjasokat, hiszen ők azok, akik évtizedeken át a hátukon vitték az országot. Sokat köszönhetünk nekik.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasokat anyagilag is segítse. Nagyon komoly mérföldkő ebben, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes, a baloldal által elvett, 13. havi nyugdíjat is biztosítja a kormány idén februárban. A baloldal visszahozná a múltat, és újra eltörölné a 13. havi nyugdíjat.

Jól haladnak az alagút építésével: Dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila országgyűlési képviselő megtekintette az M85 részét képező alagút építési munkálatait. A helyszínen tett bejárásról képgaléria és videó is készült, amelyben elhangzott, hogy az egyik járat már 570, a másik pedig 250 méteres. A 780 méter hosszúságú alagút kialakítása 2020. november 26-án kezdődött. Bányászati technológiával dolgoznak a szakemberek 24 órás munkavégzés mellett, az alagútépítés előrehaladását a legkorszerűbb geodéziai műszerekkel monitorozzák.

Megújuló kulturális örökségek: A képviselő Nagycenken is járt, ahol kormányzati forrásból újul meg a Széchenyi-örökség: a kastély, a Széchenyi-szárny, a virágház, a pandúrházak, valamint a kastélypark. A felújítást követően a „legnagyobb magyar” öröksége nemzeti emlékhelyként méltó módon idézi fel Széchenyi István nemzetépítő életművét, személyiségét. Jó ütemben haladnak az új Soproni Múzeumnegyed munkálatai is – erről is meggyőződött Barcza Attila. A Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornokház összekapcsolásával egy új turisztikai látványosság jön létre.

Kapcsolódó cikkek