Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Híd Erdély és Sopron között

Híd Erdély és Sopron között

| Huszár Judit | Városi hírek

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Soproni Erdélyi Kör. A szombati rendezvényen a támogatóknak, illetve az aktív tagoknak emlékérmet is átadtak.

Zsúfolásig megtelt vendégekkel a megyeháza díszterme szombaton – itt tartották a Soproni Erdélyi Kör jubileumi ünnepségét. A rendezvényen dr. Úry Előd köszöntötte elsőként a megjelenteket. A kör elnöke beszédében összefoglalta az elmúlt harminc év legfontosabb történéseit, így az Erdélyi Ház megnyitását, a trianoni emlékpark létrehozását, a Trianon emlékmű felújítását, Sütő András mellszobrának felállítását, valamint rendszeres rendezvényeikről (trianoni megemlékezés, erdélyi bál) is szólt. – Erdély minden sarkából érkeztünk ide, Sopronba. Ez a város pedig befogadott minket – mondta dr. Úry Előd. – Sok minden történt az elmúlt harminc évben, az egyéni sikereink mellett bemutattuk kultúránkat, és sikerült közösséget is teremtenünk.  

– Köszönjük, hogy hidat építettek a határon túli és az itteni magyarság között – hangsúlyozta beszédében dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere méltatta az Erdélyi Kör tevékenységét, amely aktívan jelen van a város életében, kulturális missziót teljesít.

A rendezvényen tolmácsolták dr. Szekeres Csaba, az Erdélyi Körök Országos Szövetsége elnökének szavait, illetve Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is köszöntötte a résztvevőket. A jubileumi eseményen részt vett Tóth Éva önkormányzati képviselő, a kulturális műsorban pedig Demeter Helga színésznő, Orbán Júlia versmondó, illetve Heim Csinszka és Erdei Simon tanulók is közreműködtek. A rendezvény végén jubileumi emlékérmet adtak át dr. Farkas Cipriánnak és Izsák Balázsnak, dr. Krasnyánszky János ügyvédnek, valamint a Soproni Erdélyi Kör több tagjának (Berecz Edit, Csáthi Gyöngyvirág, Fülöp Géza, Heim István, Sz. Nagy Sándor). 

Kapcsolódó cikkek