Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Harsogott a fúvószene
Fotó: Németh Péter

Harsogott a fúvószene

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hat fúvószenekar dallamai csendültek fel vasárnap Sopron történelmi utcáin – az idei nemzetközi fúvószenekari találkozón a zenészek régi barátságokat erősítettek tovább és megszakadt kapcsolatokat elevenítettek fel.

– A rendezvény már hagyománnyá érett, amely azt hivatott reprezentálni, hogy a Soproni Ünnepi Heteknek része a fúvószene – mondta dr. Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar karmestere. – Jöttek ide olyan fúvósok a kempteni Sankt Mang városrészből, akikkel 30 éve virágzó kapcsolatot ápolunk. A régi barátaink, a mosonmagyaróvári Kühne, a győri Rába és a szentgotthárdi városi fúvós­zenekar muzsikusai is ellátogattak hozzánk.


A szervezők idén felelevenítettek egy régi kapcsolatot, ugyanis vendégül látták a Bécsújhelyről érkezett Flugrad vasutas fúvószenekart is.


A rendezvényen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte a résztvevőket. – Sopron nemcsak a kékfrankos fővárosa, hanem a zenéé is. Elég csak arra gondolnunk, hogy Liszt Ferenc világhírű zeneszerző és zenész első koncertjét mindössze kilencévesen itt adta – emelte ki a képviselő.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.