Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hangzavar

| Városi hírek

Horváth Ferenc főszerkesztő jegyzete

A jelek szerint nem csitul az oltásellenes, az emberek megbetegedéséért kiáltozó ellenzéki serénykedés. Igen, nem tévedés: ugyanis azok, akik a magyar kutatók és orvosok tudását, munkáját minden alapot nélkülözően hazugságokkal cáfolva semmibe veszik, azok úgy próbálják a kormányt bemocskolni, hogy közben lerombolják az emberek hitét és bizalmát az oltás iránt. Arról nincs kimutatás, hogy ezt hány embernél érték el. Remélem, csak keveseket sikerült (sikerül) becsapniuk, mert ha nem, akkor sok ember megbetegedése és sajnos halála szárad majd a lelkükön. Erre talán nem is gondolnak, amikor megpróbálják az éppen szóba jöhető vakcinától eltéríteni az embereket, legyen az orosz vagy akár a kínai oltóanyag. Vagy nagyon is gondolnak? Emlékszünk még arra, hogy az egyik ellenzéki politikus tavasszal azon sajnálkozott valamelyik televíziós csatornán, hogy kevés a halott? Voltak, akik emberkísérlettel és nyomásgyakorlással vádolták a kormányt, mert sürgette például az orosz vakcina hazai engedélyezését. Igaz, azt nem tették hozzá, hogy a „sürgetés” csak a bürokráciára vonatkozott, nem pedig a szükséges és elengedhetetlen biztonsági vizsgálatokra. A vizsgálatokkal, illetve azok feltételezett elmaradásával kapcsolatban pedig a közelmúltban egy ügyvédjük büntetőjogi felelősséggel fenyegetőzött.

Bevallom, én egyetértek azzal, ha valaki felveti a büntetőjogi felelősséget, persze csak akkor, ha az valóban indokolt és megalapozott. Gyanítom, az említett ügyvéd felvetése nem állja meg a helyét, mert hogy az orosz vakcina biztonságos (rövidesen kiderülhet ugyanez a kínairól is), azt már nyugati tudományos lap is megerősítette, igazolva a mi szakembereink álláspontját. És az sem véletlen, hogy egyre több uniós politikus és egészségügyi szakember szorgalmazza az orosz oltóanyag engedélyezését. Őket hallgatva bizonyára megnyúlt az arcuk, és elsápadtak azok, akik korábban éppen Brüsszelben támadták a magyar eljárást. Szóval helyes a felelősség felvetése, de az én értelmezésem szerint azokkal szemben, akik hazugságokat és rémhíreket terjesztenek, azokkal szemben, akiknek nem számít, hány ember lesz beteg, vagy mennyien halnak meg. Azokkal szemben, akiknek az az érdekük, hogy minél súlyosabb legyen a járvány, mert akkor a kormányt vádolhatják, hogy rosszul kezelte a pandémiát, ezért aztán alkalmatlan az ország vezetésére. Mert ne feledjük, közeleg 2022, a választás éve!

Az egész történetben az a szomorú, hogy míg a társadalom – hitem és tapasztalatom szerint – nagyobbik része a fogát összeszorítva, összefogva küzd a járvány ellen, addig sajnos akadnak, akik hangzavart okozva használják ki az emberek elesettségét és félelmét. Ezért aljas az, amit tesznek, újra és újra.

Kapcsolódó cikkek