Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hajnal téri gyereknap

Hajnal téri gyereknap

| Bertha Ágnes | Városi hírek

A Bánfalvi Hagyományteremtők Köre megszervezte sikeres gyermeknapi rendezvényét a Hajnal téren. A programot még vonzóbbá tette, hogy az önkormányzat és a Sopron Holding Zrt. támogatásával megszépült a tér és környéke.

A tavalyi évben alakult meg a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre, de már több sikeres és népes közönségcsalogató programot szerveztek a településrészen élőknek. A legutóbbi rendezényükön a legkisebbeket várták arcfestéssel, csillámtetoválással, kézműves kosaras körhintával, játékos akadálypályával és meglepetésekkel, ajándékokkal a Hajnal térre – tudtuk meg Kőfalvi Juliannától, a kör elnökétől. A programoknak kedvezett az időjárás, csak a rendezvény legvégén eredt el az eső.


A rendezvény szervezése során a Bánfalvi Hagyományteremtők Köre segítségül hívta az önkormányzatot és a Sopron Holding Zrt.-t: a szakemberek rövid időn belül tavaszi köntösbe varázsolták a Hajnal teret. Lenyírták a füvet, megnyesték a bokrokat, a fenyőket, feltöltötték a sétautakat, majd újrakavicsozták, valamint lefestették a padokat is.


A Bánfalvi Hagyományteremtők Köre a jól sikerült gyermeknap után már a következő program megszervezésén dolgozik: június 23-án Wandorfer Fest elnevezéssel rendeznek búcsújellegű napot. Az egész napos programon kulturális műsorokkal, gulyással–rétessel, valamint esti bállal várják a bánfalviakat és az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek