Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gondosóra program
Kaposvári Alfrédné is igényelte a gondosórát. Szociális segítője, Vargáné Földi Mónika is örömmel fogadta a programot. Fotó: Filep István

Az a cél, hogy az idősek biztonságban tudják folytatni életüket

Gondosóra program

| Köves Andrea | Városi hírek

Elindult hazánkban a Gondosóra program, amely a 65 év feletti, otthonukban élő állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni.

A magyar kormány által elindított program olyan digitális megoldást nyújt a családoknak, közösségeknek, amelynek segítségével a gondoskodás, törődés úgy is megvalósulhat, ha a családtagok, ismerősök egymástól fizikálisan távol vannak. A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül, melynek feladata, hogy a saját otthonukban élő, idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a diszpécserközponttal. Itt képzett munkatársak segítenek a felmerülő problémákban. A program elsődleges célja az otthoni és önálló életvitel meghosszabbítása, hogy az idősek biztonságban, minőségi körülmények között tudják folytatni életüket.


– Európai szinten egyedülálló az új Gondosóra program, ami a soproni időseknek is nagy segítséget jelent, hiszen egy könnyedén kezelhető eszköz használatával nyújt számukra biztonságot a nap 24 órájában – emelte ki a kezdeményezéssel kapcsolatban dr. Farkas Ciprián polgármester. – Városunk és a magyar kormány tiszteli és megbecsüli idős polgárait, ami a Gondosóra program mellett a 13. havi nyugdíj megvédésében, valamint a nyugdíjak értékének megőrzésében is megmutatkozik.

A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában. 


Kapcsolódó cikkek