Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gondoskodnak az idős emberekről

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az önkormányzat ezekben a napokban már közel 400 idős ellátásáról gondoskodik több mint 100 önkéntes bevonásával. Megszervezik a bevásárlást, a gyógyszerek beszerzését, valamint a meleg étkeztetést is biztosítják.

Lapunk előző számában (­Soproni Téma, 2020. március 25., Segít az önkormányzat) már beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány idején a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír az idős szeretteinkről és polgártársainkról való gondoskodás. Ezért a soproni önkormányzat elindította programját, amely azoknak a 70 évnél idősebb soproni polgároknak nyújt segítséget, akik egészségük megóvása érdekében vállalják az otthon tartózkodást, de hozzátartozó hiányában nem tudnak a saját ellátásukról gondoskodni. A program keretében ezekben a napokban már közel négyszáz rászoruló ellátását szervezte meg az önkormányzat. 

Dr. Farkas Ciprián polgármester ismételten felhívta a figyelmet, amennyiben az idősek vállalják, hogy nem mozdulnak ki a lakásukból, az önkormányzat segítséget nyújt a mindennapi életvitelhez szükséges élelmiszerek, higiéniai termékek és gyógyszerek beszerzésében. Ehhez az kell, hogy az érintettek 8 és 12 óra között jelentkezzenek a (99) 515–272-es vagy a (99) 515–435-ös telefonszámon, illetve az idosellatas@sopron-ph.hu e-mail-címen!

Mindazok, akik önkéntesként szeretnének csatlakozni a példaértékű összefogáshoz, a (99) 515–210-es telefonszámon vagy az onkentes@sopron-ph.hu e-mail-címen jelentkezhetnek. Eddig több mint százan jelezték, hogy részt vesznek a segítő akcióban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.