Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gazdasági jövőképünk
Barcza Attila, Czunyiné dr. Bertalan Judit és dr. Farkas Ciprián Sopron gazdasági fejlesztéséről egyeztetett múlt héten a városházán. Fotó: Filep István

Sopron vezetésével tárgyalt a fejlesztési kormánybiztos

Gazdasági jövőképünk

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Sopronnak van jövőképe, kész tervekkel rendelkezik a gazdaság fejlesztésére – állapította meg Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, miután tárgyalt a városvezetéssel.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa múlt szerdán Sopron gazdaságfejlesztési stratégiájáról tárgyalt a városvezetéssel. Az ezt követő sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián kiemelte, a soproni munkavállalók mintegy 25 százaléka Ausztriában dolgozik. Sopron fejlesztésének egyik célja, hogy a jövőben ők is a városban találják meg számításaikat. Sopronnak van víziója a jövőjéről és a gazdaság fejlesztéséről. Ezért történtek és történnek az infrastrukturális beruházások, például a közúti és vasúti fejlesztések, valamint ezt a célt szolgálja az új ipari park kialakítása is. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a város örökségét jelentő műemlékek védelme párhuzamosan a turizmus fejlesztésével továbbra is kiemelt feladat, amely kiegészül a gazdaság fejlesztésével.


Czunyiné dr. Bertalan Judit rámutatott, hogy különösen a jelenlegi helyzetben lényeges a hazai és uniós források optimális felhasználása a térség gazdaságfejlesztésében. Sopron számára fontos, hogy a kulturális örökség és a turizmus mellett a gazdaság legyen a harmadik láb, amely biztosítja a város jövőjét. Ezért már eddig is sokat tett a városvezetés a kormány támogatásával, de a fejlesztések nem állnak le. Kiemelt feladat a vasúti árufuvarozás fejlesztése, az úgynevezett V0 vasútvonal megépítése, amely a GYSEV-et is érinti. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.