Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gasztroenterológiai konferencia

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban tartotta az elmúlt pénteken a tavaszi ülését az MTA Veszprémi Területi Bizottságának Gasztroenterológiai Mun­­ka­­csoportja.

A tudományos rendezvény megnyitóján dr. Simon István alpolgármester a város képviseletében köszöntötte a nyu­­gat-dunántúli régió gaszt­­­­ro­­­­en­­­­te­­­­­­ro­­­­ló­­gu­­sa­­it, kórházi szakembereit és háziorvosait. Örömét fejezte ki, hogy ismét Sopron lehet a há­­zigazdá­ja a rangos eseménynek, ahol olyan új tudásanyagot adnak közre az előadók, ami a helyi betegek javát is szolgálja majd.  

A Soproni Gyógyközpont képviseletében dr. Korányi László megbízott főigazgató köszönte meg dr. Mester Gábor osztályvezető főorvosnak a rangos szakmai esemény megszervezését. Hozzátette továbbá: a di­­ag­­nosz­­ti­­kai tömb megépülésével a gaszt­­­­ro­­en­­­­­­te­­ro­­ló­­giai ellátás Sopronban is méltó körülmények közé került. A műszerpark fejlesztése megteremtette az emésztőszervi be­­teg­­ségben szenve­dők magas szintű ellátásának hátterét.

A konferencián 3 szekcióban (vas­­tagbél, gyomor, hasnyálmi­­rigy-betegségek) 13 előadás hang­­zott el. A korszerű, új diagnosztikus és terápiás eljárások ismertetése mellett szó esett a prevencióról és a betegkövetésről is a megbeszélésen.

Kapcsolódó cikkek