Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fórum Brennbergbányán
Lakossági fórumon ismertették a Brennberg-bányával kapcsolatos terveket Fotó: Leczovics Zsolt

Fórum Brennbergbányán

| Munkatársunktól | Városi hírek

Lakossági fórumot tartottak az elmúlt héten Brennbergbányán, ahol a helyi kultúrházban a templom előtti térre vonatkozó új beruházásokról is szólt dr. Fodor Tamás polgármester. Az eseményen részt vett a részönkörmányzat elnöke, Táp Lászlóné is.

A polgármester hangsúlyozta, ez a városrész sem maradhat ki abból a jelentős megújulási folyamatból, amely az elmúlt időszakban Sopront jellemzi. A tervek szerint megújul a templom előtti tér. Itt építenének fel egy faszerkezetű fedett színpadot. Ugyancsak itt kap helyet a jelenleg egy magánház udvarán lévő Szent Borbála-szobor. Egy javaslat szerint ennek a területnek a Szent Borbála tér elnevezést kellene adni.


Szintén jelentős fejlesztés a jelenlegi autóbuszmegálló bővítése: egy több kerékpár befogadására képes fedett tárolóval egészítenék ki a létesítményt.
A munkálatok várhatóan még az idén elkezdődhetnek, a szobor pedig a nyáron kerülhet a végleges helyére.

Kapcsolódó cikkek

Sopron nem felejt

Sopron nem felejt

2018. 12. 19. | Horváth Ferenc

Sopron polgárai a hagyományoknak megfelelően méltó módon emlékeztek az 1921-es népszavazásra. A hűség napján adták át a városi elismeréseket. Az idén dr. Árvay Györgyné vehette át a díszpolgári címet.

Szilveszter a nagyvilágban

Szilveszter a nagyvilágban

2018. 12. 19. | P. Horváth László

A földkerekség minden táján elbúcsúznak az óévtől, ám az már mindenhol eltérő, hogy miként teszik ezt. A világutazó soproni Kiss Róbert Richárdnak olyan szerencséje volt, hogy a világ számos országában szilveszterezhetett.