Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fórum Brennbergbányán
Lakossági fórumon ismertették a Brennberg-bányával kapcsolatos terveket Fotó: Leczovics Zsolt

Fórum Brennbergbányán

| Munkatársunktól | Városi hírek

Lakossági fórumot tartottak az elmúlt héten Brennbergbányán, ahol a helyi kultúrházban a templom előtti térre vonatkozó új beruházásokról is szólt dr. Fodor Tamás polgármester. Az eseményen részt vett a részönkörmányzat elnöke, Táp Lászlóné is.

A polgármester hangsúlyozta, ez a városrész sem maradhat ki abból a jelentős megújulási folyamatból, amely az elmúlt időszakban Sopront jellemzi. A tervek szerint megújul a templom előtti tér. Itt építenének fel egy faszerkezetű fedett színpadot. Ugyancsak itt kap helyet a jelenleg egy magánház udvarán lévő Szent Borbála-szobor. Egy javaslat szerint ennek a területnek a Szent Borbála tér elnevezést kellene adni.


Szintén jelentős fejlesztés a jelenlegi autóbuszmegálló bővítése: egy több kerékpár befogadására képes fedett tárolóval egészítenék ki a létesítményt.
A munkálatok várhatóan még az idén elkezdődhetnek, a szobor pedig a nyáron kerülhet a végleges helyére.

Kapcsolódó cikkek

Könyvbemutató

2018. 11. 13. | Munkatársunktól

Az „Értékmentő életpályák 9.” című kötetet mutatják be a Berzsenyi-líceumban november 16-án, pénteken 16 órakor. A vetített képes előadáson a líceumhoz kötődő jeles pedagógusokról emlékeznek meg, köszöntöt ­Tölli ­Balázs igazgató mond.