Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Forgalomkorlátozás lesz a Fertőrákos - Szentmargitbánya közötti úton

Forgalomkorlátozás lesz a Fertőrákos - Szentmargitbánya közötti úton

| Munkatársunktól | Városi hírek

2019. június óta zajlanak a munkák Fertőrákos – Szentmargitbánya összekötő út építésénél. A megelőző régészeti feltárások és a fakivágási munkák már véget értek. Az útépítési munkák határidőre történő befejezése, valamint az útépítés műszaki tartalma azonban szükségessé teszi a 8532. számú út teljes lezárását.

A NIF Zrt. közleményében azt közölte, hogy az utat 0019. július 17-én, 9 órától teljesen lezárják. 

Az  augusztus 17-19. között megrendezésre kerülő Páneurópai Piknik idejére, augusztus 10-től egy hétre feloldják az útzárat, azonban augusztus 21-én a területet újra az út építését végző kivitelező veszi birtokba. Az újbóli útzár várhatóan októberig tart. Ez nagyban függ a munkák előrehaladásától, és az időjárás alakulásától.

A tervek szerint októbertől a teljes útzárat félpályás korlátozás váltja majd fel, így a forgalom újra igénybe veheti a felújítandó útszakaszt. 

A kivitelezés várható befejezése 2019. december 31. 

A lezárások ideje alatt türelmüket és megértésüket kérik.. 

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az Széles Út Kft. kivitelezésében európai uniós forrásból az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg. A kivitelezés nettó értéke: 735 433 500 forint.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 
A közösségért dolgozik

A közösségért dolgozik

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Harminckilenc éve megszakítás nélkül látja el négy lépcsőház közös képviselői feladatát Kéry Ferenc. Talán ő az egyetlen a városban, aki ilyen hosszú ideje van ebben a „szakmában”, fontos neki, hogy segíthessen az embertársain.