Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fontos, hogy betartsuk a maszkviselés szabályait?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük a soproniakat.

Farkas Egon:

Legyen szó nagy bevásárlóközpontról vagy egy kisboltról, az üzletekben mindig felteszem maszkot. Szabadtéren pedig akkor, ha nagyobb rendezvényről van szó, és ott nem lehet tartani a biztonságos távolságot. Fontos számomra, hogy csak FFP2 vagy annál nagyobb védelmet adó maszkot viselek, az otthon készült termékek szóba sem jöhetnek. Eddig szerencsére nem kaptam el a vírust, de mindig óvatosnak kell lenni, mert az ismerősi körben már volt megbetegedés.

Nagy Eszter:

Az érdekünket szolgálja a maszk viselése. Igazából addig jó, ameddig szinte csak erre korlátozódnak a megszorítások, és nem vezetik be például a kijárási korlátozást, vagy nagyobb volumenű intézkedést. Abban segíthet a maszk, hogy esetleges hordozóként megóvjunk másokat, azaz ne adjuk tovább a vírust. Úgy vettem észre, hogy most, amikor itt a második hullám, elvétve látok olyan embert, aki nem hordja a boltokban, tömegközlekedési eszközökön.

Horváth Gábor:

Most, szeptemberben lett óvodás a nagyobbik gyermekem, így amikor őt visszük vagy elhozzuk az óvodából, akkor az intézményen belül mindig felveszem a maszkot. Így megelőzhető, hogy bevigyük a vírust az óvodába. Azt tapasztalom, hogy a többi szülő is hasonlóan felelősen gondolkodik, mint mi. Ez pedig örömteli. Akkor is hordom, amikor boltba vagy olyan helyre megyek, ahol sok ember gyűlik össze, legyen szó zárt helyről vagy szabad térről.

Nagy Roland:

A maszk viselésére vonatkozó ajánlásokat igyekszem betartani, így volt ez akkor is, amikor nyáron Horvátországban jártam. Ugyancsak így járok el, amikor betérek egy boltba, vagy a kisgyermekes barátomat keresem fel az otthonában. Maszk ügyében senkivel sem vitatkozom, én használom, és úgy viselem, hogy az orromat és a számat is eltakarja. Úgy vélem, mindenkinek érdeke kellene, hogy legyen ez a felelős viselkedés, hiszen a cél az, hogy mielőbb legyőzzük a vírust.

Kapcsolódó cikkek