Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

FizikaTúra a Lövérekben

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hétvégén 13. alkalommal szervezte meg a Széchenyi István Gimnázium – a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának támogatásával – a kirándulással egybekötött játékos természettudományi vetélkedőjét FizikaTúra13 elnevezéssel.

A je­­lent­­kező több mint száz csapat egy része a Deák-kúttól, másik része pedig a Lövér-kempingtől indult, és hat állomáson keresztül érkezett a másik csapat starthelyére.


A FizikaTúrához kapcsolódva a résztvevők két előfeladatot is beküldhettek, mindkettő az egyetemi kar névadójához, Si­­monyi Károlyhoz és az ő mun­­kásságához kapcsolódott, az egyik egy keresztrejtvény, a má­­sik pedig egy makett elkészítésének formájában.


A túrán háromfős csapatok vet­­tek részt két kategóriában, a 7–8. és 9–10. osztályos diákok a soproni Széchenyi, a Szent Or­solya, az Eötvös és a Berzsenyi mellett Kimléről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről, Csornáról, Szombathelyről, sőt, Jászberényből is érkeztek. A szervezők a Soproni-hegység túraútvonalain jelölték ki a pályát. Az egyes állomásokon különböző feladatok várták a versenyzőket, akik a pontos útvonalról térképet kaptak.


Az idei FizikaTúra előkészületét tragédia árnyékolta be, az egyik fő szervező, Czupy Judit tanárnő a nyáron elhunyt, de kollégái igyekeznek az ő lelkesedését folytatni, és emlékének is szentelik az elkövetkező túrákat.


Az eredményt a szervezők összesítik, az eredményhirdetésre a Ligneumban kerül sor előreláthatólag november második hetében.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.