Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fizetős az M85 Sopron-Csorna közötti szakasza

| Munkatársunktól | Városi hírek

Figyelmesen hajtsanak fel az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna-nyugat közötti szakaszára, hiszen az január 1-től, vagyis péntek óta díjköteles. A Csorna-nyugat csomópont és Győr közötti szakaszt korábban is csak díjfizetés ellenében lehetett használni.

A december 16-án a forgalomnak átadott 51 kilométeres szakaszt Sopron és Csorna között péntek óta csak azok használhatják, akik útdíjat fizetnek. Amennyiben valaki rendelkezik a tavalyi évre szóló országos, vagy megyei autópályamatricával, az 2021. január 31-ig érvényes, tehát az új szakaszra nem kell külön fizetni. 

Aki nem rendelkezik megyei, vagy országos matricával, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapján tudja a leggyorsabban és legbiztonságosabban megvásárolni. 

Megyei matricából csak éveset lehet váltani, amely 5200 forintba kerül és azzal 2022. január 31-ig lehet az M85-ös autóutat, az M1-es autópálya és az M86-os autóút megyei szakaszait használni.

Kapcsolódó cikkek

Az M85-ös története

Az M85-ös története

2020. 12. 23. | Munkatársunktól

Több évtizedes álom valósult meg az M85-ös Sopron és Csorna közötti szakaszának elkészültével, mert így már Győrig autóúton utazhatunk, elérve az országos hálózatot. A munkálatok folytatódnak a Sopron-kelet-csomóponttól az országhatárig.