Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felújítás a Roth-kollégiumban
Teljesen megújul a fűtési rendszer, új radiátorokat is beszerelnek a Roth-iskola kollégiumába Fotó: Németh Péter

Felújítás a Roth-kollégiumban

| P. Horváth László | Városi hírek

Már elkezdődött és várhatóan szeptemberre befejeződik a Roth-iskola Lackner Kristóf utcai kollégiumának energetikai korszerűsítése. További terv, hogy a patinás épület külső homlokzatát is felújítják.

A kormánytámogatásnak köszönhetően mintegy 400 millió forintot fordíthatnak a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiumának energetikai korszerűsítésére.  

– A beruházás keretében a kollégiumi épület összes, száznyolcvan darab ablakát kicserélhetjük – kezdte Hoczek László igazgató. – Teljesen megújul a fűtési rendszer, új radiátorokat és kazánt is beszerel majd a kivitelező. Ezáltal tovább javul a kollégium fűtése és melegvízellátásának biztonsága. A munkálatok végeztével jelentős lépést tettünk az épület megújítását célzó utunkon.

Megtudtuk, az intézmény vezetősége az önkormányzattal egyeztetve további felújítást is tervez a jövőben. Az iskola pályázna a patinás épület külső felújítására. Így megszépülhet a kollégium Lackner Kristóf, valamint Csarnok utcai homlokzata.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Megújuló kollégium, Soproni Téma, 2018. május 2.), 2018-ban jelentős felújítássorozat vette kezdetét az intézményben. Abban az évben a kivitelezés során szigetelték a födémet, kicseréltek 152 darab elavult nyílászárót, valamint 99 ablakot a műemléki előírások szerint újítottak fel. A cél továbbra is az, hogy csökkentsék a fűtéshez felhasznált hőenergia mennyiségét. Az 1896-ban épült kollégiumban egyébként 82 szoba található, amelyben az iskola 300 diákjának biztosít ingyenes elhelyezést.

Kapcsolódó cikkek