Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Félti környezetét lövéri olvasónk

| Munkatársunktól | Városi hírek

Aggódó, féltő levelet kaptunk egyik olvasónktól, amelyből részleteket közlünk, remélve, hogy felfigyelnek rá az érintettek.

„2017. 05. 08-án Sopronban, a Vas Gereben utca egyes részein általam ismeretlen hivatalos szerv által megrendelt, villanyvezetékeket védő célzattal több évtizede álló, egykor gyönyörű nyárfák ésszerűtlen megkopasztása történt (már nem először). Villanyvezetékeket még csak nem is veszélyeztető, egészséges ágakat vágtak le, iszonyú látványt hagyva maguk után. Bezzeg az elszáradt ágakat, amelyek viharok esetén általában letöredeznek a fák magasabb részeiről, azokat ott hagyták…” 

Olvasónk javaslatot is tesz, kér­­ve, hogy a munkálatokat meg­­­­­­rendelő cég megfelelő mó­­­­don oktassa ki a vállalkozót, mert mint írja: „A nyárfák nem széltében terebélyesedő fák, s ilyen tulajdonságuknál fogva csak akkor veszélyesek, ha ténylegesen közel vannak a villanyvezetékhez, ami adott esetben nem igaz.

A villanyvezetékekre, s az alattuk haladó emberekre csak az elkorhadt, elszáradt ágak veszélyesek, amelyek nagyrészt a fák felső részeiről, tetejéről esnek le, s amelyek ma is ott díszelegnek alul is és felül is.”

(Név és cím a szerkesztőségben)

Kapcsolódó cikkek