Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felszentelték a kápolnát

Dr. Veres András: Örökimádás mint „lelki atomerőmű”

Felszentelték a kápolnát

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Dr. Veres András megyéspüspök szentelte fel szombaton a Mátyás király utcában létesített Aquinói Szent Tamás örökimádás-kápolnát.

A domonkos rendház felajánlá­­sából az egykori kegytárgyboltból alakították ki a kápolnát, ahol a nap 24 órájában lehet a ki­­tett ol­­tá­­ri­­szentség előtt imádkozni. A sok száz hívő mellett a kápolnaszentelésen, illetve az azt megelőző püspöki szentmisén je­­len volt dr. Simon István alpolgármester is.

Dr. Veres András püspök szentelte fel az örökimádás-kápolnát fotók: Pluzsik Tamás

– Ez a mai kápolnamegáldás történelmi és egyedi pillanat volt számomra is, hisz az országban nem sok hasonlóval találkozhatunk – fogalmazott a szertar­tást követően dr. Veres András megyéspüspök. – Egy ilyen ká­­pol­­na létezése óriási lelki energiaforrást biztosít a hívők számára, éppen ezért akár úgy is fo­­galmazhatok, hogy egy lelki atom­­erőmű felszentelése történt itt, Sopronban a mai napon.

A szervezők várják mindazo­­kat, akik jelentkeznének örökimádónak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a heti 168 órából egyet felajánlanak Is­­ten­­nek, és ezt az időt az Úr Jé­­zus­­sal töltik a kápolnában. Az örök­­imá­­dó így tehát azt vállalja, hogy az általa vá­­lasztott napon és órában, egész évben minden hé­­ten ugyanabban az időpontban megjelenik az oltáriszentség imádására.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.