Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felgyúltak a fények
Kézműves portékák, finomságok, forró italok várják a látogatókat az adventi vásárban Fotó: Németh Péter

Megnyílt az adventi vásár a Várkerületen és a Fő téren

Felgyúltak a fények

| Munkatársunktól | Városi hírek

Ünnepváró hangulatban nyílt meg pénteken az adventi vásár Sopronban, és a karácsonyi fényeket is bekapcsolták a városban. A programsorozat advent utolsó szombatjáig vár minden érdeklődőt.

A Fő téren pénteken este dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. A városi tanácsnok beszédében az advent és a karácsony valódi üzenetét, az egymásra  való odafigyelés fontosságát emelte ki. Mint mondta: a karácsony nagyon fontos ünnep, de még fontosabb, hogy az év minden napján az ünnepi időszakhoz hasonló szeretettel forduljunk egymás felé.


A karácsonyi fényekben pompázó estéken kézműves portékák, finomságok, forró italok kínálatából válogathatnak a látogatók az adventi vásárban, ami a Mária-szobortól a Rondelláig tart. Több alapítvány is kitelepült a vásárra, ahol nehéz sorsú emberek számára gyűjtik a felajánlásokat. A bástyagödörben a gyerekeket különféle programok várják, például diavetítés, bábszínház és játszótér, de a Rondellánál lehet kipróbálni a 18 méteres ládavasutat is.


Mint arról lapunkban beszámoltunk, újdonság, hogy ezúttal a Fő téren is felállítottak egy kisebb színpadot, ahol minden nap lesznek programok. Tíz iskola, hat óvoda és a zeneiskola is fellép, de a Soproni Petőfi Színház művészeitől, valamint helyi zenekaroktól is láthatnak, hallhatnak itt produkciókat az érdeklődők. A Fő tér színpadi programjai kevés kivétellel naponta 17 órakor kezdődnek.


A Fő téren kapott helyet a város karácsonyfája, az állatsimogató, az adventi koszorú és a naptár is, amelynek ablakait ismét általános iskolás gyerekek rajzai díszítik.

Kapcsolódó cikkek