Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felavatták Herpay Imre szobrát
Dr. Herpay Imre szobránál dr. Heil Bálint (b), Zambó Péter (j2) és Kiss László (j1). Fotó: Pluzsik Tamás

Felavatták Herpay Imre szobrát

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Felavatták az egyetemi botanikus kertben prof. dr. Herpay Imre, a Soproni Egyetem egykori professzora, dékánja, az Országos Erdészeti Egyesület volt elnöke szobrát.

– Az erdészet jövője négy helyen dől el: a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán, az Országos Erdészeti Egyesületben, a minisztériumban és a tulajdonosoknál – idézte szoboravató beszédében prof. dr. Herpay Imre szakpolitikai testamentumát Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

– Szobrot azoknak állítunk, akikre szívesen gondolunk vissza, akiknek személye példakép lehet a jövő nemzedékének. Herpay Imre, alias Góliát ilyen ember volt, akinek szellemi örökségét úgy gondolom, hogy a legméltóbb helyen örökíti meg a ma leleplezett szobor – fogalmazott egykori elődjére emlékezve Kiss László, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

Dr. Heil Bálint, az Erőmérnöki Kar dékánja arról szólt, hogy napjainkig él Herpay professzor hagyatéka.

– Sopron és az egyetem sorsa száz éve összeforrt, mint ahogy elválaszthatatlanul összeforrt Herpay professzor munkássága is a Soproni Egyetemmel és Sopronnal – tette hozzá dr. Farkas Ciprián polgármester.

Vanyúr István szobrászművész alkotását a Herpay család, a barátok, a volt kollégák és tanítványok jelenlétében Zambó Péter, Kiss László és dr. Heil Bálint leplezte le. 

Kapcsolódó cikkek