Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felállva tapsoltak Ács Tamásnak

Felállva tapsoltak Ács Tamásnak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Felállva tapsolta és köszönte meg a közönség Ács Tamás teljesítményét az Egy őrült naplója című monodráma előadása után Tusnádfürdőn. A Soproni Petőfi Színház ezzel a darabbal képviseltette magát a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) sátrában.

A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában részt vesznek a MTT tagszínházai is. Idén ennek keretében a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeztek Erdélybe. A fesztiválon állandó programként július 19-től 22-ig látható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szakmai segítségével létrehozott, Bolond Bohóc a kultúra határain című kiállítás.

A soproni teátrum a Forrás Színházzal közösen készült produkciót, Gogol Egy őrült naplója című művét hozta el a hagyományos találkozóra. A darabot Ács Tamás állította színpadra, a maga képére formálta és alakította ki belőle színpadi előadásra alkalmas monodrámát. Az elmúlt 12 év alatt megközelítőleg százszor bújt Popriscsin bőrébe. 

Nagyon örült a mostani emlékezetes erdélyi sikerének és annak külön, hogy mindemellett ezen a héten mutatják be Mikházán A pokoli puncspancs című mesejátékot, amelyet ő dramatizálhatott. A rendező Kovács Frigyes. 

A Soproni Petőfi Színház, a helyi Széllyes Sándor Csűrszínház és a Forrás Színház koprodukciójának a premierje július 22-én délelőtt lesz a Maros megyei Mikházán. A Michael Ende művéből készült előadást a következő évadban Sopronban tekinthetik meg az alsós bérlettel rendelkező gyerekek.


soproniszinhaz.hu

Kapcsolódó cikkek