Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fejlesztések az iskolákban

A Doborjániban már ősztől használják az új, korszerű kazánt

Fejlesztések az iskolákban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Összesen mintegy 210 millió forint értékű fejlesztések és beruházások történtek a soproni tankerületben az előző év végén. Az összegből például 22 iskolába vásároltak bútorokat, több intézménybe új takarítóeszközök kerültek, de volt, ahol új kazánt építettek be.

– A kormányzat kiemelt feladatának, céljának tekinti a köznevelés mai kor kihívásainak megfelelő reformját – mondta dr. Solti Péter. A Klebelsberg-központ el­­nöke részt vett a sopro­ni a Do­­bor­­já­­ni-iskolában azon a sajtótájékoztatón, ahol a sop­­roni tankerület fejlesztése­it mu­­tatták be. – A Soproni Tankerületi Központ a kormányzati többletforrásnak köszönhetően mintegy 210 millió forint értékű felújításokat, eszközbeszerzéseket tudott megvalósítani az elmúlt időszakban – kezd­­te Ma­­rek János, a soproni tankerület vezetője. – Összesen huszonkét intézménybe vásároltunk új iskolabútorokat, mintegy 30 millió forint értékben. A beszerzéseknél külön figyelmet fordítottunk a kistelepülési iskolákra, hiszen ott nagyobb volt a lemaradás.

A Doborjáni új kazánját mutatja Krutzlerné Szarka Tünde dr. Solti Péternek. A beruházás része volt a tankerület 210 milliós fejlesztésének. Fotó: Leczovics Zsolt

Vizesblokk-felújítások, gépészeti beruházások 58 millió fo­­rint­­ból valósultak meg, takarítóeszközöket, karbantartási gé­­­­peket pedig 40 millió forint ér­­tékben juttattak el az oktatá­si intézmé­nyekbe. Zenei és ké­­pes­­ség­­fej­lesztő eszközöket valamennyi ze­­neiskola tudott vá­­sárolni 25 millió fo­­rint értékben, intézményi sport­­­­esz­­köz­­vá­­sár­­lásra pedig 4,5 millió forintot tudtak fordítani az intézmények.

– Terveink szerint idén is folytatódnak a fejlesztések – tette hozzá Ma­­rek János. A közelmúltban in­­­­dul­­tak el az uniós pályázatok, például a kimondottan EGYMI-­­k szakmai fejlesztését célzó EFOP-­­os programok. Ezekben a Soproni Tankerületi Központ mind a négy intézménye érintett.


Felújítás a Doborjániban


A fejlesztések sorából kiemelkedett a Doborjáni Ferenc gyógypedagógiai intézményben végrehajtott kazáncsere. – Korábban egy több mint 15 éves szerkezet biztosította az intézmény épületeinek fűtését, valamint a melegvizet – tudtuk meg Krutzlerné Szarka Tündétől, a Doborjáni igazgatójától. – Az elavult kazánnal sok gond volt, többször kilyukadt. Az új, 17 millió forintos kazánt tavaly ősszel szerelték be, azóta kifogástalanul működik.

Kapcsolódó cikkek

Sakkasztal első kézből

Sakkasztal első kézből

2020. 10. 21. | P. Horváth László

Az elméleti – írásbeli – feladatok megoldása után egy sakkasztal megtervezése és elkészítése volt a feladatuk azoknak a diákoknak, akik részt vettek a faipari tanulók versenyén a Soproni Egyetemen.