Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Fejlesztés a jobb ellátásért
Dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos bemutatta az ultrahangfejet. Fotó: Németh Péter

16 milliós kormányzati és alapítványi támogatás a gyógyközpontnak

Fejlesztés a jobb ellátásért

| Munkatársunktól | Városi hírek

A kormány újabb 10 millió forintos támogatást biztosított a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványon keresztül a Soproni Gyógyközpontnak. Az alapítvány a soproniak támogatásával ezt 6 millió forinttal egészítette ki.

A kórház diagnosztikai tömbjében tartott sajtótájékoztatón dr. Komornoki László, az alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte, olyan területeket tá­­mo­­gatnak, melyek egyrészről az orvosi munkavégzés felté­­te­­leit javítják, másrészről pedig a betegek elégedettségét növelik. A legújabb 10 millió forintos támogatás megtiszteltetés az alapítvány számára. Ezt egészítették ki a soproniak adományaival, amelyért ezúttal is köszönetet mondott.

A röntgen és izotópdiagnosztikai osztály nevében dr. Hoffer Krisztina osztályvezető főorvos elmondta, 3 millió forintért egy hasiultrahang-vizsgálatra alkalmas ultrahangfejet és egy röntgencsövet szereztek be. A röntgencsövet a Várisi úton a rehabi­­litációs intézet radiológiai vizsgálójában használják. Az ul­­t­ra­­­­hangfej az osztály mammográfiás részlegében működő ultrahanggéphez kapcsolódik.

12 millió forint értékben modern takarítógépeket, eszközöket is vásároltak

12 millió forint értékben mo­­dern takarítógépeket, eszközöket is vásároltak. Ezeket Ágota Tamás szolgáltatási osztályvezető mutatta be. Farkas Andrea megbízott ápolási igazgató arról számolt be, hogy több száz új paplanra és párnára is futotta a támogatásból.

Az intézmény nevében Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató köszönte meg a kormányzatnak és a civileknek az ado­­­mányt, hangsúlyozva, hogy a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány állami forrásból és felajánlásokból nyújtott segítsége ismét nagymértékben hozzájárul a betegellátás fejlesztéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Tervezetből bevallás

2018. 04. 18. | Munkatársunktól

Tervezetből bevallás Az szja-bevallási tervezet már több mint egy hónapja elérhető a webes felületen, s a papíralapú postázás is folyamatos. A tervezetet érdemes átnézni, szükség esetén módosítani, majd véglegesíteni. A jóvá nem hagyott tervezet – a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésére kötelezettek kivételével – május 22-e után automatikusan bevallássá válik. Az őstermelőknek és az áfafizetésére kötelezetteknek ugyanis mindenképpen ki kell egészíteniük a tervezetet a tevékenységükből származó adatokkal.