Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ez történt Sopronban
Borossay György szervező, Gedéné Hadarits Ilona osztályvezető főnővér és dr. Tóth Gergely, a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa az adomány átadásakor F

Ez történt Sopronban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az év vége fontosabb eseményei.

Adomány a gyermekosztálynak 

A tavaly megtartott Vasvilla-kerékpártúra nevezési díjából befolyt százezer forintot a közelmúltban adták át a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályának. Borossay György, a családi túra szervezője elmondta, a rendezvény bevételéből már 18 éve támogatják a kórházat. A gyógyközpontban idén új műszerekre költik majd a felajánlott összeget.

Polgármesteri évértékelő

Dr. Fodor Tamás a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hagyományos újévi hangversenye előtt a Liszt-központban tartotta meg évértékelő beszédét. A polgármester egyúttal áttekintést adott az elmúlt évek fontosabb fejlesztéseiről, és szólt az idei tervekről is.

Nagydíjas Luka Enikő bora 

A soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre. A szakmai szervezet harmadik alkalommal tette közzé azoknak a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér- és vörösboroknak a Super 12 listáját, amelyeket tagjai a legjobbaknak ítéltek.

Támogatás a zeneiskolának 

A Rotary Club Sopron 100 ezer forintot adományozott a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolának. Dr. Fábián Attila, a klub soros elnöke az eseményen elmondta, az őszi séták a muzsikáról szóltak. – A zeneiskola növendékei minden állomásnál megörvendeztették lelkünket, fülünket egyaránt – tette hozzá.

Látogatói rekord a Sisi-kiállításon 

Az utóbbi évek legnépszerűbb soproni kiállítása zárult a hónap elején a Munkácsy-teremben. Sisi ruhatára több ezer látogatót vonzott, a legtöbben a két ünnep között és az újév első napjaiban keresték fel a kiállítóhelyet. A látogatói könyv bejegyzései szerint nemcsak a soproniak számára volt kedves a kiállítás, érkeztek német, holland, finn, román, osztrák, dán és még mexikói vendégek is. 

Az utolsó napon több mint 300-an nézték meg  a Sisi-ruhákat Fotó: Szalay Károly

Kapcsolódó cikkek