Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Esküvő járvány idején
Molnár Dóra és Csigó Zsolt júliusra tervezte, de októberre halasztotta az esküvőjét

Esküvő járvány idején

| Köves Andrea | Városi hírek

A koronavírus-járvány mindenki életét felborította, különösen igaz ez azokra az ifjú párokra, akik a következő hónapokban szeretnének örök hűséget fogadni egymásnak.

– Esküdni továbbra is szabad, pénteken, hivatali munkaidőben tartott házasságkötéseken a házasulandók és tanúik vehetnek részt, a pénteken, munkaidőn túl és szombati napon megrendezett házasságkötésen a házasulandók, tanúik és szüleik, együttesen maximum 8 fő – hangsúlyozta Wirth Éva anyakönyvvezető. – A párok többsége már hónapokkal ezelőtt lefoglalta a tavaszi, nyári időpontját, jelenleg az esküvők egy részét halasztották későbbre a házasulandók, pontos számot nem tudok mondani, hiszen ez napról napra változik.  

Ugyanezt tapasztalja Lerch Fülöp Eszter ceremóniamester és szertartásvezető is: – A jegyespároknak különösen nehéz a jelenlegi helyzet a világjárvány miatt, mert nemcsak a bezártsággal kell megküzdeniük vagy épp a munkájuk elvesztésével, hanem sokuknak egy régóta dédelgetett álmuk nem valósulhat meg, vagy nem éppen úgy, ahogy tervezték. A tapasztalatom viszont az, hogy a párok nem lemondják az elképzelt esküvőt, hanem inkább átszervezik egy későbbi dátumra, mert a legfontosabb mégiscsak az, hogy összeköthessék az életüket, és ezért képesek kompromisszumokat kötni.

A Sopronban élő Molnár Dóra és Csigó Zsolt júliusra tervezte az esküvőjét. Április elejéig nem választottak későbbi időpontot, bíztak abban, hogy akkor már megtarthatják a hetven főre tervezett lagzijukat, ám a napokban eldöntötték: októberben lesz a nagy napjuk.

– A hetedik évfordulónkon kérte meg a kezemet Zsolti – idézte fel a lánykérés pillanatait Dóri. – Középiskolás szerelem a miénk: 2012 januárjában ismertük meg egymást egy fáys iskolabálban, azóta fogjuk egymás kezét. Nagyon vártuk ezt a napot, de elfogadjuk, ha nem a tervezett júliusi időpontban lesz majd a házasságkötésünk napja. – Addig is sokat vagyunk együtt – tette hozzá az ifjú vőlegény. – Egy éve már szerencsére együtt élünk, így a mostani összezártságban egymásba kapaszkodhatunk. Hamar letelik ez a fél év, és biztos vagyok abban: szép lesz az októberi esküvőnk is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.