Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erzsébet-díj a főorvosnak
Dr. Rakos Gyula Fotó: Németh Péter

Erzsébet-díj a főorvosnak

| Cziráki Viktória | Városi hírek

A Soproni Gyógyközpont legrangosabb elismerésében, Erzsébet-díjban részesült dr. Rakos Gyula, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa. A kitüntetés tíz év példamutató munkájának az eredménye.

Tíz évvel ezelőtt pályázta meg sikerrel az akkori soproni Erzsébet-kórház sebészeti osztályvezetői pozícióját dr. Rakos Gyula, akinek magas színvonalú, példamutató munkáját Erzsébet-díjjal tüntették ki az intézmény 2018-as évzáróján. – Úgy gondolom, hogy a munkám mellett annak is szól a díj, hogy az elmúlt évtized alatt sikerült a sebészeti osztályon egy stabil, előremutató csapatot összekovácsolni – véli dr. Rakos Gyula. – Az utóbbi években szerencsére fiatal orvoskollégák is csatlakoztak, így mintegy 15-en végezzük a sebészet teendőit. 

Az osztályvezető a ranglétra alján kezdte az egészségügyi pályafutását, és mint mondja, mindig is a dolog „manuális” része érdekelte. – Viszonylag korán megfogalmazódott bennem, hogy az invazív gyógyítás az a hivatás, melyet végezni szeretnék. Műtősfiúként dolgoztam 1973–74-ben Szombathelyen, ahová az egyetem után már orvosként tértem vissza.

Dr. Rakos Gyula főként onkológiai sebészettel foglalkozik. Munkájával, szakmai tapasztalatával és kimagasló felkészültségével segíti fiatal kollégáinak szakorvosképzését. – Augusztusban töltöm be a nyugdíj-jogosultsági időt, de egy ideig még szeretnék tovább dolgozni. Az elkövetkező évet igyekszem tudatosan arra fordítani, hogy a tapasztalataimat átadjam a fiatal kollégáimnak – mondja az osztályvezető főorvos.

Névjegy

A zalai származású Rakos Gyula a Pécsi Orvostudományi Egyetemen diplomázott 1981-ben. Közel két évtizeden át a szombathelyi Markusovszky-kórházban dolgozott, 1998-tól 2000-ig az orvosigazgató klinikai helyetteseként. Ezt követően a sárvári kórház osztályvezetője és a celldömölki sebészet szakmai vezetője volt, majd sikerrel megpályázta a soproni kórház osztályvezetői posztját. Szakmai életútja során Németországban megismerkedett a műtéti technikák legkorszerűbb eljárásaival. 2008. október 1-jétől a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvos munkatársaként irányítja a sebészeti osztály szakmai munkáját. Tagja a Magyar Sebészeti Társaságnak, a Coloproctologiai Szekciónak.

Kapcsolódó cikkek