Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Erzsébet-díj a főorvosnak

| Cziráki Viktória | Városi hírek

Dr. Kovács Imre PhD, a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai–Belgyógyászati Összevont Osztály osztályvezető főorvosa kapta az idei Erzsébet-díjat.

A Soproni Gyógyközpont évzáró rendezvényén adták át a kórház rangos elismerését, az Erzsébet-díjat. A kitüntetést dr. Kovács Imre PhD, a kardiológiai–belgyógyászati összevont osztály osztályvezető főorvosának adományozta az intézmény.

Az Erzsébet-díjat azon személyek, cégek elismerésére alapították, akik kimagasló munkával támogatják a kórházat.

– A kollektíva nagyrabecsülése ez a díj, hiszen jóllehet én irányítom az osztályt, a kardiológiai–belgyógyászati osztály munkatársaival közösen tudunk olyan színvonalú munkát végezni, mellyel kivívtuk az elismerést – mondta el a Soproni Témának az osztályvezető főorvos.

Dr. Kovács Imre PhD 1982-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját. 1988-ban belgyógyász, 1990-ben kardiológiai szakvizsgát tett. 1999-től 2014-ig tartó időszakban több szakvizsgát is szerzett, mint például foglalkozás-egészségügyit, lipidológust és családorvosit. 1982-ben Ajkán, a Magyar Imre Kórház Kardiológiai Osztályán kezdte meg szakmai pályáját. Dolgozott Budapesten, a Központi Honvéd Kórház Intenzív Terápiás Osztályán, később Szombathelyen, a Markusovszky Oktató Kórházban.

2011. szeptember 1-jétől a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvos munkatársaként irányítja a kardiológiai osztály szakmai munkáját, nagy hangsúlyt fektetve az új profilok bevezetésére, a munkatársak szakmai előmenetelére és a tudományos életben való aktív részvételre.
Rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak, részt vesz a fiatal szakorvosjelöltek, medikusok szakmai továbbképzésében is. Több szakmai társaság tagja, a kö­zel­múltban beválasztották a Magyar Hipertónia Társaság vezetőségébe is.

Kapcsolódó cikkek

Készüljünk az ünnepre!

Készüljünk az ünnepre!

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

November 29-én lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Felvételünkön Zügn Judit virágkötő munka közben.

 

Közmeghallgatás

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

A járványhelyzet ellenére sem marad el a közmeghallgatás, azonban a személyes részvétel helyett ezúttal kizárólag elektronikus úton és levélben lehet élni a kérdésfeltevésekkel és javaslatokkal 2020. december 5-éig.