Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eredményes sportakadémia

| Városi hírek

Kiemelkedően eredményes évet zár a Növényi sportakadémia: négy világbajnoki, két Európa-bajnoki, valamint hét magyar bajnoki aranyérmet értek el a sportolóik.

Véget ért az idei versenyszezon a Növényi sportakadémián. – A legeredményesebb szakágak a grappling, a kick-box, valamint a ketrecharc, azaz az MMA voltak – mondta el Babos Zoltán, az akadémia soproni vezetője. – A versenyzőink összesen négy világbajnoki, két Európa-bajnoki, valamint hét magyar bajnoki címet szereztek. Az érmek számát tekintve 2018-ben mi lettünk az egyik legeredményesebb sportegyesület Sopronban.  

A Növényi sportakadémián huszonegy szakágban több mint ötszázan sportolnak. Nem ritka, hogy egy-egy utánpótláskorú csoportban harmincan is vannak. A többségük hobbi szinten mozog nap mint nap. A versenyzőkkel pedig tapasztalt – köztük kétszeres világbajnoki övvel is rendelkező – edzők foglalkoznak. A tervek szerint a 2019-es versenysorozat februárban kezdődik. A cél az, hogy hozzák az idén elért eredményeket, illetve lehetőség szerint minél több magyar bajnokságon részt vegyenek.

Kapcsolódó cikkek