Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Épülnek az üvegfalak
A szakemberek most emelik a helyükre az oldalfalak üvegborítását. Összességében több mint ezer négyzetméternyi felületről van szó. Fotó: Filep István

Már készülnek a parkolók is az új uszoda mellett

Épülnek az üvegfalak

| P. Horváth László | Városi hírek

Rövidesen mindkét oldalról „felöltöztetik” az épülő soproni uszodát. A tetőszerkezet szigetelése már elkészült, a következő fontos feladat a külső falaknál a nagy felületű üvegezés befejezése lesz – tájékoztatta lapunkat dr. Farkas Ciprián polgármester. A létesítmény mellett már elkezdődött a parkoló kialakítása.

– Lendületesen épül az új uszoda a Lövérekben. A Modern Városok Program keretében megvalósuló nemzetközi színvonalú létesítmény kivitelezése újabb fontos állomásához érkezett – tájékoztatta lapunkat dr. Farkas Ciprián polgármester. A szakemberek hamarosan a helyükre emelik az oldalfalak üvegborítását, és a többi munka is ütemesen halad.

Az új uszoda lemeztető borítása, illetve annak a vízszigetelése már megtörtént, így a ház felülről már teljesen vízmentes. A tető belső oldalán pedig hamarosan elkészül a lambériázás. Egy újabb összetett, de látványos munkafázis vette kezdetét a napokban: a szakemberek helyükre emelik az oldalfalak üvegborítását. Összességében több mint ezer négyzetméternyi felületről van szó. A medencék vízszivárgás-vizsgálata már korábban megtörtént. Így elkezdődhet a hidegburkolás.

Khaut Andrástól, a FÉSZ Zrt. igazgatótanácsának elnökétől megtudtuk, az épületen belül továbbra is zajlanak a gépészeti, valamint a villanyszerelési munkák. Az öltözők, kiszolgálóhelyiségek gipszkartonozása is folyamatosan történik. Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is tartozik majd, innen lehet érni az 1300 ülőhelyes lelátót. További fontos hír, hogy a létesítmény külső környezetében is dolgoznak. Amint végeznek a közművek kiépítésével, nekilátnak a 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet adó parkoló kialakításának.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Újabb mérföldkő, Soproni Téma, 2020. szeptember 16.), a Modern Városok Program keretében mintegy 14 milliárd forintos kormányzati forrásból épül fel az új uszoda. A nyolcsávos 50 méteres verseny-, és a 30 méteres bemelegítőmedencével a létesítmény minden követelménynek megfelel majd, így városunk bekapcsolódhat a nemzetközi vizes sportesemények körforgásába. A medencék mellett szaunát, jakuzzit, kondicionáló termet és öltözőket is kialakítanak. Az új uszoda alkalmas lesz a szinkronúszás, illetve a toronyugró megmérettetések megrendezésére is.

Kapcsolódó cikkek